Live

Brons till Tjeckien efter vändning mot Schweiz

2014-12-14 13:54:36 -

En riktigt bra andraperiod såg till att Tjeckien blev världens tredje bästa innebandynation. Tjeckerna tog hem bronsmatchen mot Schweiz med 3-4 (2-0, 1-4, 0-0).

När lagen möttes i gruppen var det schweiziske målvakten Pascal Meiers storspel som gjorde att lagen fick dela på poängen. Då förde Tjeckien spelet men i bronsmatchen var det Schweiz som inledde bäst. Emanuel Antener drog dit 1-0 på volley redan efter en dryg minut och Patrick Mendelin fyllde på till 2-0 tre minuter senare i en period som därefter inte bjöd på särskilt många fler målchanser.

Efter knappt halva den andra perioden hade Tjeckien kvitterat. Vid båda målen studsade bollen tjeckernas väg och in i det schweiziska målet. Rödklädda Schweiz svarade dock omgående. Matthias Hofbauer fick läget och väntade kyligt ner målvakten innan han lade in 3-2. Men tjeckerna hade börjat komma igång. Patrik Doza sköt 3-3, innan Matej Jendrisak i power play satte 3-4 med sju sekunder kvar av perioden.

Matchen fortsatte att vara jämn i den tredje perioden. Schweiz jagade ett kvitteringsmål vilket även gav Tjeckien chanser. Pascal Meier fick göra ett par bra räddningar för att hålla Schweiz kvar i matchen. Det fick även Tomas Kafka. Den tjeckiske målvaktsveteranen höll tätt och såg till att hans lag tog hem bronset.